keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Wannabe-vaihtoblogista päivää!


ÄÄää mihin tää aika katoaa? Ajatushan oli ennen vaihtoa, että päivittelen blogia suht usein, jotta saan pidettyä itseni ja muut perillä siitä, mitä tänne kuuluu. Nooo kaunis ajatus... Koska jo kolmen viikon kuluttua viettelen täällä viimeistä iltaani Erasmus-vaihtarina, päätin nyt vähän kertailla, mitä menneisiin viikkoihin kuuluikaan.

Toukokuun puolivälissä miulla alkoi suhteellisen tiivistahtinen vierailijarupeama, joka jatkuikin sitten aina kesäkuun puoliväliin saakka kavereiden ja perheen muodossa. Hauskaa oli, kun kaikki vieraat oli niin erilaisia ja saikin miettiä, mitä kunkin kanssa haluaisi tehdä. Berliinin nähtävyydet on nyt alkaneet tulla pikkuhiljaa supertutuiksi, samoin Kurfürstendamm-ostoskatu, mutta oli ihanaa näytellä vieraille omia lempparipaikkojaan ja -alueitaan, täällä kun on todellakin niin paljon muutakin kuin pelkät perusturistikohteet :)

ihana ilta!
Berliinissä sää on ollut tosi vaihteleva ja siinä vaiheessa, kun porukka Suomessa nautti (ja nauttii) paahtavasta helteestä, sai itse ettiä jotain mahdollisimman paksua ja lämmintä päällepantavaa. Niinkuin nytkin, lämpöasteita 15-20, tuulta ja sadetta, mutta jostain syystä ei edes ärsytä! Auringonottoa ja piknikkejä Berliinissä voi harrastaa lukuisten puistojen lisäksi maauimaloissa ja järvien rannoilla, joista etenkin ensin mainittuja Berliinissä on useita ja ne on myös suosittuja. Porukka istuu lämpiminä iltoina kanaalien ja jokien rannoilla ja onkin mukavaa, että vaikka asuu suurkaupungissa, voi löytää myös paikkoja, joissa ei niin suurkaupungin fiilistä ole.

Off-topic:
Obaman vierailu Berliinissä. Voi terve. Hypetys + äärimmäiset turvatoimet = koko kaupunki sekaisin. Osa julkisesta liikenteestä oli kaks päivää osittain suljettuna, lähipuistoni oli suljettu yleisöltä kesän lämpiminpänä päivänä (niisk) ja lehtien - ja ihmisten, ykköspuheenaiheena oli Obama. Tätä kaikkea oli kyllä mielenkiintoista seurata, koska tuon mittakaavan järjestelyjä yms. en ole koskaan nähnyt.

Katsomorakennelmaa Brandeburgin portilla

Juhannus oli oikeasti juhannuksen tuntuinen! Mentiin Berlin Midsommar-Festival-tapahtumaan, jossa oli lukuisia pohjoismaalaisia. Juhannustunnelmaan päästiin jo ruokakaupassa ennen itse tapahtumaa, kun piknik-eväiden oston sivussa suoritettiin toki myös juomahankinnat. Ajatus siitä, mitä mikäkin maksaisi Suomessa/Ruotsissa oli sen verran ilostuttava, että päätettiin siis viettää juhannusta hyvin perinteiseen suomalaismalliin ;D Itse tapahtuma oli enemmänkin ruotsalaistyylinen juhannussalkoineen, kukkaseppeleineen ja juhannussalon ympärillä tanssimisineen. Miun ikuinen (ja outo) ihailu ruotsalaisuutta kohtaan vaan otti tulta alleen ja olikin hauska päästä juhlimaan semiruotsalaisissa fiiliksissä :-D


Lukukausi alkaa olla viikon päästä tenttejä vaille käsitelty ja onkin mielenkiintoista ruveta miettimään mitä olen oppinut täällä... Politiikan tutkimusta sivuavat kurssini (huimat kaksi....) on olleet pitkälti hyvin kv-politiikka-painotteisia ja toiset kaksi kursseista hieman vain ylimääräisiä täyttökursseja, joille ei juurikaan vaadita työtä - mikä ei myöskään lisää mielenkiintoa niitä kohtaan. Saksan kurssi on ollut mukava pitkälti huipun opettajan ansiosta, mutta täytyy kyllä sanoa, että suomalaisen opiskelijan opiskelumoodi on asetettu varmaankin aika pitkälti syys-toukokuu välille. Kyllä tämä kesällä opiskelu hieman nihkeämmältä tuntuu ja tässä ollaankin usein kavereiden kanssa vedottu siihen, ettei meitä ole vaan tarkoitettu opiskelemaan kesäisin ;) ! Mutta siis, jotta tentit tulee läpäistyä hyvillä mielin ja vieläpä kivoilla arvosanoilla, niin luettava on - ainakin yritettävä :D

HUOM! Ei-lavastettu kuva! Harvinainen näky kylläkin...

Viimeinkin sain haettua allekirjoitetun muutetun learning agreementtini laitoskoordinaattorilta ja lähetettyä Suomeen, nyt sekin on viimein hoidettu. Tein siis ensimmäisen LA:ni Suomessa ennen lähtöä  Freien vanhaan kurssitarjottimeen perustuen ja sitten se toki piti muuttaa oikeaa opintosuunnitelmaa vastaavaksi. Seuraava homma vielä ennen lähtöä on selvittää lukuisia paperiasioita, kun kaikista kursseista emme ehdi tuloksia saamaan ennen kotiinpaluuta. Kaikki aikanaan ;p 

Se opiskelusta, muihin aiheisiin:
Rihanna! Ensi viikolla! Katselin lippuja itselleni Rihannan keikalle jo ennen Berliiniin tuloa, mutta kaikki oli loppuunmyyty. Nyt kuitenkin lisälippuja oli tullut myyntiin ja nappasin itelleni yhden. Myös Vampire Weekend katsastetaan reilun parin viikon päästä. Olen yrittänyt miettiä ns. listaa siitä, mitä kaikkea haluan ehtiä täällä vielä tekemään ja kokemaan ennen Suomeen paluuta. No listaahan kertyi jo vähäisellä miettimisellä, joten sen ruksiminen on aloitettava heti viikonloppuna! 

Palataan vielä, ainakin kerran :)

xx Emmi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti