torstai 9. toukokuuta 2013

terkkuja Berliinistä!

Long time no see - vapaapäivän kunniaksi sain otettua itteeni niskasta kiinni ja vältelläkseni kämpän puolivaiheessa olevaa siivousurakkaa, päädyin blogin päivittelyn pariin :) Viimeks oon antanu kuulua itestäni blogin puolella lähes kuukasi sitten ja paljon kaikenlaista häppeninkiä on mahtunut tähän väliin.

Berliinissä ollaan päästy nauttimaan huippuhyvistä säistä, eihän tää toki edelleenkään pelkkää kesäkeliä ole, mutta hyvin lähellä :p Tänä kesänä jopa miulla, alias albiinolla on saumat ruskettua... Useina päivinä lämpötila on parhaimmillaan ollut +25c ja auringon porottaessa lähes pilvettömältä taivaalta, on kaupunkikin näyttäny aivan erilaiselta.

Touko"markkinat" Schönebergissä
Motivaatio opiskeluun on... no aika alhainen  :D Jotenkin tämmönen ajankohta kandi- ja maisteriopintojen välissä on toisaalta omiaan vaihdolle, toisaalta taas tuntuu, että mitäs sitä tässä nyt tekis... Suoritan siis yhteensä viisi kurssia täällä, joista kolmessa on jonkinlainen tentti heinäkuun alkupuolella. Saksan kielikurssista oon tykännyt kovasti, meillä on ihana vanhempi herrasmies opettajana ja on ollut tosi mielenkiintoista oppia kielen lisäks Berliinin ja muun Saksan historiaa ja pysyä kärryillä ajankohtaisista asioista (pitäis vissiin harrastaa nettiuutisia tai sanomalehtiä....).
Meidän kurssi on tosi kansainvälinen, mikä lisää kurssin kiinnostavuutta. Ollaan esimerkiks keskusteltu omista kotimaistamme ja ns. kansallisylpeydestä ja jostain syystä pohjoismaalaisten suhtautuminen omiin maihinsa osoittautu kaikista lämpimimmäks.

Onkin ollut hassua huomata, että vaikka Suomessa ei tule ajateltua, kuinka toimivassa ja hyvässä maassa elää, niin ulkomailla tulee kaiholla ajateltua asioita, joita Suomessa ei osaa edes arvostaa. Saksa on maana Suomen tapaan hyvin järjestelmällinen, mutta välillä kaipaisi hieman joustavuutta ja nykyaikaisuutta: "oletteko kuulleet tietokoneista ja internetistä?". Mutta taas toisaalta, yhden suomalaisen sanoja lainaten, Berliinissä ei varsinaisesti tunnuta kieltävän asioita ja silti asiat sujuu kunnolla. Yleinen ilmapiiri on siis tosi rento eikä ollenkaan kiireinen, vaikka näin isossa kaupungissa niin vois helposti kuvitella olevan.

Muutama viikko sitten kävin katsomassa jalista Olympiastadionilla. Vaikka en lajia seuraakaan, oli peli tosi hauska kokemus! Jo pelkästään Olympiastadionilla käyminen oli vaikuttavaa, ihan jo sen historian takia. Myöskään saksalaista fanikulttuuria ei voi olla huomioimatta - ihan kuin niillä olis ollu etukäteen opiskeltu koreografia huutoineen kaikkineen :D!




Vappua ei Saksassa juhlita samalla laajuudella kuin Suomessa, toki 1.5. on täälläkin vapaapäivä, mutta varsinaiseen vapputunnelmaan ei oikein päästy. Vietettiin vappuaattoa suomalaisen opiskelijapariskunnan kodissaan järjestämissä juhlissa, ja oli tosi mukavaa tutustua muihin vaihtareihin :)

turisti
Viime viikonloppuna matkustin ruotsalaisen kaverin kanssa Prahaan viikonlopuksi. Etukäteisodotuksina miulla oli kuulopuheiden perusteella se, että kaupunki on edullinen ja kaunis. Ja miten kaunis se olikaan!! Sääkin onneks loppujen lopuks suosi meidän reissua ja välillä tuntuikin, että kävelee jossain kulisseissa :D Praha tuntu kaupunkina tosi pieneltä, ostettiin metrokortit ja kaupungin metrokartta oli tosi sympaattinen, kolme linjaa :D Metroa ei kuitenkaan juuri tarvittu ja lauantainana tuntuikin, että tehtiin kävelemisen maailmanennätys, onneks muistettiin nesteyttää itteemme tarvittaessa :p Praha on todellakin oikea olutkaupunki ja lähestulkoon joka ravintola tuntui valmistavan itse omat oluensa. Tsekkiläinen perinneravintolakin tuli koettua, never again... Oltiin ainoat ei-itä-eurooppalaiset asiakkaat täpötäydessä ravintolassa ja näin jälkikäteen en ihmettele, ei varmaan kovinkaan monen kyseisiin "makuihin" tottumattoman suuhun tuo ruoka maistu :D Onneks muutoin ravintolakokemuksetki oli oikein positiivisia. Berliinistä Prahaan kestää bussilla 4,5 tuntia, joka meni onneksi nopeasti maaseutualueita tuijotellen. Kaikenkaikkiaan kokemisen arvoinen kaupunki ehdottomasti! :)

no ei nyt ihan paras kuva Prahasta :D silti nättiä!




Ensi viikolla saan tänne ensimmäisen vieraan Suomesta, miten nopeesti tää aika menee! Seuraavan kuukauden aikana tuunkin saamaan useampia vieraita, kivaa :)

loppuun viikon random-kuva : vieraan rastat pöydällä


xx Emmi

4 kommenttia:

  1. Ihana lukea kuulumisia pitkästä aikaa, ja pianhan me nähdään in the real life <3. En malta odottaa!

    VastaaPoista
  2. I-H-A-N-A-A ! Oon superinnoissani <3 !

    VastaaPoista
  3. Niin kiva postaus! :) Hei en kestä tuota loppua, voin niin kuvitella sun ilmeen ko. tilanteessa :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joo, parhaillaan puolet sen rastoista oli tossa pöydällä...

      Poista