sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Berliini + aurinko

Aiemmin tällä viikolla:

Luennot alkoivat maanantaina ja kuljinkin kartta kädessä ympäri kampusaluetta, joka on yllättävn suuri, löytääkseni eri luentosaleihin. Olin valikoinut seuraavat kurssit: 
- Cultural differences and similarities between the member states of the European Union
- The European Union in the World
- Das Politische Syster der Bundesrepublik Deutschland (wuhuu, edes yks kurssi saksaks - voin siis sanoa opiskelleeni saksan kielellä ;) )
- Introduction to Comparative Politics: Local, national and international perspectives

Henry Ford-Bau

sosiologiaa ??

Huomaa kielitaidon "korkea" taso.. 


Tähän toki lisäksi vielä saksan kurssi, jonka taso määräyty viime viikolla tehdyn kielitestin perusteella. Eli hommaa riittää! Osa kursseista on seminaareja ja osa luentosarjoja, joten luettavaa riittää, sillä oletuksena on, että opiskelijat olis perehtyny luennoilla käsiteltäviin aiheisiin aineiston avulla, jotta niistä sitten voitaisiin keskustella jne. Kaunis ajatus, mutta ööö ei ehkä tuu aina toteutumaan :D Kurssit voi täällä siis suorittaa kolmen tai seitsemän opintopisteen suuruisina, riippuen siitä haluaako kurssista Teilnahmescheinin (3op) vaiko Leistungsscheinin (7op). Teilnahmeschein tarkoittaa osilla kursseilla pelkkää läsnäoloa ja aktiivista osallistumista, joillain kursseilla noiden lisäksi lyhyttä suullista esitelmää tms. Leistungsschein taas edellyttää Hausearbeitin tai Klausurin tekemistä. Klausur on siis tentti, Hausearbeit about 15 sivuinen essee... Ei varmaan tartte pohtia kumman tekis mieluummin... Joten oon siis päättäny, et teen osan kursseista kolmen nopan suuruisina ja yhden tai kaksi kurssia seitsemän nopan laajuisina. Saksan kurssista saan kahdeksan opintopistettä.

Oon tosiaan ajatellut, että täällä opinnot olis vähän kv-politiikkaan suuntautuneempia kuin mitä Jyväskylässä on tullu opiskeltua. Onneksi noita englanninkielisiä kursseja oli ihan ok:sti tarjolla, sillä saksankielinen seminaarityöskentely ei ehkä ihan vielä onnistuis.

Tällä viikolla oon myös hankkinut itselleni salijäsenyyden Fitness First-nimiselle naistensalille, joka sijaitsee parin metropysäkin päässä, näppärällä etäisyydellä siis. Vaikka lyhyestä jäsenyydestä onkin kyse, on ihan luksusta, että sali on todella siisti, laitteet hyviä ja siellä on sauna!! IHANAA!! Olenkin siis tällä viikolla käynyt saunomassa kolmesti - jos ajatus treenistä ei houkuttelis, niin ajatus treenin jälkeisestä saunasta ainakin :) Saunassa ei tosin ole kiuasta ja muutenkin saunakulttuuri on outo: en tiiä onko näille sanottu, ettei saunassa saa istua, ainakaan ylälauteella, sillä nainen toisensa jälkeen heittäytyy selälleen heti lauteille päästyään. Yleensä oon yksinäisenä (istuvana) sutena ylälauteilla ja mietin, että mitä ihmettä... Saunan seinillä on myös tiimalaseja, joihin on merkitty 5, 10 ja 15 min, jottei kukaan vaan ole liian kauaa kuumassa ;) Miun jäsenyyteen kuuluu myös kolme PT-tapaamista ja sovittiinkin PT:n kanssa, että se puhuu miulle ainoastaan saksaa. Tää on tosi hyvä, sillä yrityksistä huolimatta en oo saanu muuta kuntosalihenkilökuntaa uskomaan, että saatan jopa osata hieman heidän kieltään. Muutenkin täällä osa porukasta vaihtaa kohteliaisuuttaan kielen vähän liiankin helposti englantiin, kun ite yrität hoitaa asiaa saksaks. Osa taas on sellaisia jääräpäitä, että vaikka miten osoittaisit ettet ymmärrä mitään hänen puheestaan, toinen vaan toistaa kaiken yleensä entistä nopeemmin. Schön..

Perjantaina lähdettiin ensin ulos syömään (maisteltiin myös vihreää olutta, ei mitään hajua mitä siinä oli..) ja myöhemmin illalla kaupungin yliopistojen yhteisiin vaihtaribileisiin Karl-Marx Alleelle Kino Internationaliin. Italialaisten määrä Berliinin vaihtareiden keskuudessa on tosi suuri, samoin aasialaisia opiskelijoita löytyy pilvin pimein. Lauantaina sitten kärsittiinkin liian hyvin maistuneen vodka-Maten jälkiseurauksista ja illalla katottiin kämppisten kanssa ihan tosi hyvää Homeland-sarjaa - suosittelen ainaki noiden parin jakson perusteella.

Saatiin skumppapullo ravintolasta mukaan laskun ylitettyä tietyn summan
 - mitä ihmettä?

Tänään:

Aamulla oltiin sovittu menevämme vohveliaamiaiselle Prenzlauer Bergiin tyttöjen kanssa. Sää on tänään ollut mitä täydellisin, aurinko paistaa ja lämmintä oli parhaimmillaan +20 auringossa. Ihan huippua! Käytiin Mauerparkissa, joka on ikäänkuin yhdistetty kirppari-/musiikki-/ulkoilma-/ruoka-alue (olipas hyvä selitys..). Ihmisiä oli massoittain liikenteessä ja siellä auringon porottaessa tuntu ihan kuin olis ollu jossain festareilla :D kesäinen fiilis siis :-) Mauerparkista jatkettiin päämäärätöntä haahuilua ympäri Prenzlaueria ja käveltiin loppujen lopuks Alexanderplatzille, josta suunnattiin kukin kotiin. Suunniteltiinkin, että otetaan ohjelmaan brunssisunnuntai, niin paljon toistaan söpömpiä pikkukahviloita  ja -ravintoloita nähtiin päivän aikana.

hyvää

Mauerparkista

Mauerpark vol 2

Kotiin tultua jatkettiin poikien kanssa Homelandin parissa. Ai miten niin koukussa?

Randomeja kuvia:

tiistaina meksikolaisessa

saksalainen pankkitili avattu! frapuccino yummyyy

Kreuzbergin kukkaloistoa


meidän kotitalo! viides kerros :)

kiitos taloa vastapäätä olevan kirkon, ei kukaan nuku sunnuntaisin pitkään...


ja postauksen loppu on omistettu asialle, joka pitäisi tämän asunnon asukkaiden reidet kondiksessa salista huolimatta: portaat. Niitä on aina ja kaikkialla. Paljon. Muistutan aina itteeni, että yksi porras vastaa 11 askelta tasaisella maalla - hyvä motivaattori..



xx Emmi

1 kommentti:

  1. Ihana postaus! :D Mua niin nauratti tuo saunomiskulttuuri... Voin kertoo, että noilta meidän itänaapureilta oon todistanu kaikista omituisinta käytöstä saunassa Egyptissä: on ollu niin saunomista seisaaltaan x-asennossa, kun selän pitkäaikaista hieromista saunan puisiin seinäpaneeleihinkin...

    Mutta asiaan... Niiin hyvän näköinen vohveliaamiainen ja keväisen näköinen puisto, kun on niin paljon ihmisiä ja vihreää nurmikkoo (sitä odotellessa!) :) Nautihhan noista maisemista ja jos ikävä yllättää, nii voitki sitten katella sitä mun lähettämää harmaata kuvaa Suomen säästä ;)

    VastaaPoista