lauantai 30. maaliskuuta 2013

Jeppistä!

Eilispäivä oli nimensä mukaisesti kirjaimellisesti pitkäperjantai, sillä hengasin kämpillä käytännössä koko päivän. En pääse Teknische Universitätin salille ennenkuin joskus parin viikon päästä koululle ilmottautumisen ja muun hoiduttua, niinpä kotitreeni ja lenkit on sisällytetty päiväohjelmaan. Sää oli ihan kamala, mutta se ei haitannu, sillä painellessani menemään mm. Charlottenburgin linnan pihalla kuunnellen aika messevää treenibiisilistaani Spotifysta, mietin vaan, että voisihan sitä surkeemmassakin ympäristössä lenkkiä heittää ;)

Redface treenin jälkeen

Koti paikallistettu

Tänään olikin eilisen kotivillasukkahengailun tilalle tehty suuret suunnitelmat: IKEA här kommer jag! Ikeaan pääsi näppärästi lähi-S-Bahn-asemalta Jungferngheidelta Ringia (eli ikäänkuin "pääjunarataa") vastapäivään kulkien ilman yhtään vaihtoa. Saavuttuani päätepysäkilleni jouduin hetken huhuilemaan sinisen jättilaatikon perään, mutta opastukset oli tehty niin selkeiksi, että tyhmempikin löytäisi perille (siis jopa minä ja "pettämätön" suuntavaistoni...). 

siellä se on!

Huvitti kyllä hieman, että niin sitä vaan pitää ulkomaillaki hakeutuu Ikeaan ja sorruin vieläpä lihapulliinkin... ups.
hehe

No mut sitten siihen sisustuspuoleen. Jotenkin vissiin niitä kärryjä työnnellessä unohin, että oon liikenteessä yksin ja jalan. Tainno julkisilla, mutta siis yksin jalan julkisilla. Tavaraa oli ihan hitosti liikaa :D Ostin pienen kirjoituspöydän, tuolin, lampun, pientä sisustusjuttua omaan huoneeseeni ja sitten keittiö- yms. tarviketta. Oli suloista, että jopa kaksi saksalaismummoa tarjoutu jollaintapaa auttamaan minuu matkalla Bahnhoffille, danke schön :) Kotiin päästyäni miulla ei sitten ollutkaan kyllä jäljellä enää minkäänlaisia näppi- eikä muitakaan voimia. Eikä ruuvimeisseliä niin en saanu pöytää kasaan :( Siinä se makaa :
Jalat vähän vinksottaa - ruuvimeisseli ich brauche dich!
Muutoin huone alkaa näyttää ja ennen kaikkea tuntua ihan kotoisalta. Onhan se pieni, mutta ei haittaa :)

On ainaki kaappitilaa täytettävänä...
Tämän urakan jäleen suuntasin kaupungille pyörimään. Halusin päästä paremmin jyvälle julkiseen liikenteeseen ja noh, katsastaa mitä kaikkea kaupungilta löytyykään. Päätin myös, että koska on kevät niin on nahkatakkikelit. Suurin osa jengistä oli vielä paksuissa toppiksissa, mutta kyllä nahkiksella pärjäs pipon ja huivin kera :)

Emmin ohjeet


ups (monta upsia mahtuu yhteen postaukseen??)
Tämän jälkeen suuntasin lähiruokakauppaan. Ostin näiksi pyhäpäiviksi niin paljon syömistä, että hello vaan. Ihmettelin, kun muut ei harrastanu pyhäpäivähamstrausta vaan muiden ostosmäärät näytti hyvin maltillisilta. Voiskohan olla kyse siitä, että ollaan miljoonakaupungissa, jossa ei varmaan nälkään kuole, jos lähi-Edeka ei oo auki...Hmm.. Mutta ruoka on siis todella halpaa täällä! Käteinen on arvossaan, koska täällä menee tosi randomisti se, missä käy mikäkin kortti ja missä ei. 

Ostin myös saksalaisen sanomalehden, koska tavoitteena on nyt tosissaan prepata tätä surkealla tasolla olevaa kielitaitoa. Suunnittelen aina kaupan kassallekin mennessä mitä sanon - keskustelut on aika hiljaisia...:DD Tein siitä lehdestä sit sudokut ja päätin, et pyhitän pyhät sen lukemiselle (niin varmasti..). Magic Mike on ainut leffa mikä miulla on koneella, "joudun" varmaan katsomaan sen tässä vapaapäivien aikana. Oon huomannut, että täällä kuuntelen paaaaljon enemmän musiikkia kuin Suomessa, johtuen varmaan siitä, että julkisissa kulkeminen piristyy huomattavasti musiikin avulla. Oon viime päivät popitellut Ellie Gouldingia ja The White Pandaa, enkä oo vieläkään kyllästynyt! Pyhäpäivien suunnitelmina on myös liikuntaa ja mahdollisesti vois mennä leffaan. Piristystä tähän aamuun toi skypettely Hetan kanssa, se varas samalla lentoliput tänne ja saan muruseni heittämään yhteisen Berliini vol.2. toukokuun lopussa :) jes !

Tiistaina siis on vasta jotain virallista tekemistä, kun orientaatioviikko alkaa. Siihen asti tämmöistä siis :D (tämän blogin "opetusarvo" jollekin Berliiniin vaihtoa suunnittelevalle on tähän mennessä varmasti ollut valtava...)

xx Emmi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti